Makelaar Culemborg - Voordeelaankoopmakelaar.nl

3 tips om de veiligheid van je woning en interieur te garanderen

Veilig wonen is door de jaren heen steeds lastiger geworden! Bij de aanschaf van een woning zou je naar de wijk waarin de woning staat kunnen kijken, om te beoordelen hoe veilig het hier is. Andersom zou je ook kunnen redeneren, dat de kans op een inbraak bij een afgelegen woning juist groter is dan in een wat criminelere wijk binnen een grote stad. Verstandiger is het om je te focussen op de beveiliging van je woning, om inbrekers zo goed mogelijk buiten de deur te houden. Er zijn hierbij verschillende aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel geven we je drie handige tips!

 

Tip 1: zorg voor een alarminstallatie in huis

Het is tegenwoordig mogelijk om zelf een alarmsysteem samen te stellen, op basis van de beveiligingsrisico’s binnen je woning. Bekijk de website van een slotenmaker eens, om te zien welke mogelijkheden je hierbij hebt. Kies bijvoorbeeld voor een combinatie van een bewegingssensor, magneetcontacten, enzovoorts.

 

Tip 2: hang een beveiligingscamera aan de gevel

Naast een alarmsysteem kan ook het gebruik van een elektronische beveiligingscamera het overwegen waard zijn. Een beveiligingscamera kun je onder meer aan de gevel van je woning bevestigen om inbrekers af te schrikken. Veel mensen kiezen hierbij niet voor een werkende camera, maar voor een goedkopere dummycamera. Van een afstand is vaak niet te zien dat het om een dummycamera gaat. Nadeel aan een dummycamera is dat er geen bewijsmateriaal wordt vastgelegd.

 

Tip 3: plaats kwalitatief goede sloten op je deuren

Tot slot is het erg belangrijk om ramen en deuren in huis van goede sloten te voorzien. Beveilig een deur bijvoorbeeld altijd met zogenaamde driepuntsloten, wat een verbeterde versie is van de populaire cilindersloten die veel mensen al gebruiken. Let bij de aanschaf van sloten ook op de aanwezigheid van een SKG-beoordeling. Deze SKG-beoordeling loopt uiteen van één tot en met maximaal drie sterren.

 

Uw aankoopmakelaar voor midden Nederland.

Gespecialiseerd in de aankoop van uw droomhuis voor een scherpe prijs. Zoekt u een aankoopmakelaar in Culemborg of omgeving? Dan bent u bij Voordeelaankoopmakelaar.nl aan het juiste adres.

No Cure, No Pay

Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen van woningen en hebben in de loop der jaren als honderdduizenden euro’s voor onze klanten bespaard:

  • Wij zijn bewezen succesvol in onderhandelingen
  • Wij werken met de beste aankoopspecialisten
  • U wordt persoonlijk begeleid