Makelaar Culemborg - Voordeelaankoopmakelaar.nl

Waar je aan moet denken bij het laten bouwen van een woning

Wanneer je groter wilt wonen of juist voor een kleinere woning wilt gaan, heb je twee mogelijkheden: een woning kopen of zelf een woning bouwen. In het laatste geval heb je enkel een bouwkavel nodig, waar je vervolgens samen met een architect aan de slag kunt gaan om je droomwoning te realiseren. Bij het laten bouwen van een woning zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. In dit artikel zetten we een aantal van deze aspecten voor je op een rijtje!

 

Tip: stel in de maanden voor de bouw van je woning een wensenlijstje op. Als het moment eenmaal daar is, heb je op deze manier al een goed beeld van het type woning dat je wilt laten bouwen.

 

Kies altijd voor de hulp van echte vakmensen

Bij de bouw van een woning wil je voorkomen dat er op termijn allerlei complicaties op kunnen spelen. Het is zodoende verstandig om voor de bouw van de woning altijd voor vakmensen te kiezen. Laat de elektriciteit door een elektricien aanleggen, laat het dak door een dakdekker bedekken, enzovoorts. Ook de hulp van een loodgieter is wenselijk! Een loodgieter kan leidingen aanleggen, kan het sanitair aansluiten, enzovoorts. Kijk hier voor meer informatie over de diensten die een loodgieter aanbiedt bij bouwwerkzaamheden.

 

Zorg voor een elektrische warmtepomp in huis

Waar veel woningen voorzien werden van een cv-ketel op gas, is het tegenwoordig aantrekkelijker om voor een elektrische warmtepomp te kiezen. Met een elektrische warmtepomp profiteer je van een lagere energiebelasting en ben je daarbij goedkoper uit. Het energieverbruik van een warmtepomp is vaak namelijk lager, dan die van een cv-ketel op gas. Voordat je een nieuwe cv-ketel laat plaatsen in de nog te bouwen woning, kun je je hierover laten voorlichten door een loodgieter of installateur. Overweeg de cv-ketel bijvoorbeeld ook te combineren met zonnepanelen op het dak van je woning.

 

Uw aankoopmakelaar voor midden Nederland.

Gespecialiseerd in de aankoop van uw droomhuis voor een scherpe prijs. Zoekt u een aankoopmakelaar in Culemborg of omgeving? Dan bent u bij Voordeelaankoopmakelaar.nl aan het juiste adres.

No Cure, No Pay

Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen van woningen en hebben in de loop der jaren als honderdduizenden euro’s voor onze klanten bespaard:

  • Wij zijn bewezen succesvol in onderhandelingen
  • Wij werken met de beste aankoopspecialisten
  • U wordt persoonlijk begeleid