Makelaar Culemborg - Voordeelaankoopmakelaar.nl

Wat is de waarde van een woning?

De geldverstrekker praat over marktwaarde, de verzekering heeft het over de herbouwwaarde, de fiscus spreekt over de economische waarde (waarde economisch verkeer), de gemeente heeft het over de WOZ en de verkoper heeft het over de verkoopprijs. Verschillende termen die in feite hetzelfde omhelzen: de waarde van het bewuste onroerend goed.

Voor de goede orde: een taxatierapport is geen bouwkundige keuring. Met een taxatie worden alle feitelijke aspecten van een woning geïnventariseerd, met een duidelijke omschrijving van het pand, vermelding van de kadastrale gegevens en een beargumenteerd oordeel over de waarde en eventuele bijzondere omstandigheden waarmee rekening moet worden gehouden. Met een taxatie wordt de geschatte waarde en opbrengst bepaald, gerelateerd aan de op dat moment geldende marktprijzen. Een taxatierapport wordt altijd vereist voor een geldlening onder hypothecair verband.

 

Een onafhankelijk taxatierapport bevat alle relevante aspecten van het pand:

  • de staat van onderhoud

  • gegevens over de woonwijk

  • foto’s

  • kadastrale gegevens

  • een deskundig en betrouwbaar oordeel

 

Een NWWI taxatierapport dat voldoet aan alle eisen

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is het keurmerk voor woningtaxaties. Zij valideren taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en zien erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijk richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Op deze wijze wil het NWWI in bredere zin bijdragen aan het voorkomen van frauduleuze taxatierapporten. Indien u een hypotheek wenst met NHG is een NWWI taxatie een voorschrift. Inmiddels hanteren de meeste hypotheekverstrekkers de NWWI taxatie ook als eis.

 

Uw aankoopmakelaar voor midden Nederland.

Gespecialiseerd in de aankoop van uw droomhuis voor een scherpe prijs. Zoekt u een aankoopmakelaar in Culemborg of omgeving? Dan bent u bij Voordeelaankoopmakelaar.nl aan het juiste adres.

No Cure, No Pay

Wij zijn gespecialiseerd in het aankopen van woningen en hebben in de loop der jaren als honderdduizenden euro’s voor onze klanten bespaard:

  • Wij zijn bewezen succesvol in onderhandelingen
  • Wij werken met de beste aankoopspecialisten
  • U wordt persoonlijk begeleid